Meer sporten dankzij de elektrische fiets

Meer sporten dankzij de elektrische fiets

Veel mensen willen meer bewegen maar het schiet er toch wel vaak erbij in door onze drukke lifestyle in de moderne Nederlandse maatschappij. Veel mensen vinden het tevens niet fijn om actief te zijn binnen, dus denk aan een gym o.i.d. op een loopband. Dit voelt kunstmatig aan, en veel mensen vinden het juist fijn om buiten te zijn liefst in de natuur. Binnensport valt dan al af. Wanneer je wat ouder bent heb je wellicht ook geen zin om op zondagochtend op een voetbalveld achter een bal te rennen. Dus dit valt ook af.

Wij willen een pleidooi maken voor de e-bike. Niet alleen kan deze helpen om je meer te laten bewegen. Ook is het sowieso handig om er eentje te bezitten. Het is tevens een vervoermiddel. Een manier om meer sport in je leven te brengen is om de keuze te maken om de auto vaker te laten staan. En in plaats daarvan de fiets te pakken. Met een e-bike kun je grotere afstanden afleggen dankzij de trapondersteuning. Daarmee worden afstanden die je voorheen niet over zou peinzen om per fiets af te leggen, haalbaar om toch te fietsen.

Een obstakel voor veel mensen omtrent de e-bike is de prijs. Helaas om een aantal redenen waaronder dure accu, en ook het feit dat de e-bike nog een relatief nieuw ding is, is het prijsniveau nog aardig hoog op dit moment van schrijven. Al zijn er zeker webshops die fantastische deals aanbieden zoals fast furious uit Alphen aan den Rijn. Dikke aanrader is met name de zogenaamde transportfiets. Een transportfiets kun je ook gebruiken om cargo te vervoeren wat dit ook mag zijn, boodschappen voornamelijk maar ook andere zaken die je met je mee wilt nemen. Wat voorbeelden van transportfietsen kunnen hier bezichtigd worden. Voor senioren zijn er overigens ook speciale seniorenfietsen met verlaagde instap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *