8 onmisbare hockey artikelen

8 onmisbare hockey artikelen

Hockey is een sport dat alsmaar populairder wordt. Bovendien heeft het succes van de Nederlandse hockey elftallen de sport nog meer onder aandacht gebracht in de bevolking. Ga je binnenkort beginnen met hockey, of zit je al op hockey maar is je uitrusting nog niet compleet? Dan is dit lijstje een goede checklist voor je!

 

 1. Hockeyschoenen
  Schoenen zijn de uitgangspunten van iedere sport, het is dus belangrijk om een goed paar te hebben. Een van de beste hockeyschoenen voor dames zijn de Adidas Adistar Hockey 4. Deze schoen is ontwikkeld en gecreëerd door twee speelsters van het Nederlands Hockey Elftal, namelijk Naomi van As en Eva de Goede. En wie weet er nou beter wat voor eigenschappen een hockeyschoen moet hebben dan twee topsporters?
  Voor de heren zijn de Adidas Hockey Flex II erg populair.
 2. Scheenbeschermers
  Scheenbeschermers zijn voor een sport als hockey cruciaal. Hockeyballen en sticks zijn erg hard en je kunt het niet voorkomen dat deze af en toe je benen zullen raken. Zonder gebruik van bescherming zitten je benen voordat je het weet onder de blauwe plekken. Goede scheenbeschermers zijn de Grays scheenbeschermers Shield Plus. Deze zijn erg comfortabel in gebruik doordat de pasvorm al voorgevormd is naar je been. De harde voorkant zorgt voor de optimale bescherming van je scheenbenen en je enkels worden beschermd door een enkelsok van katoen en foam.
 3. Sokken
  De hockeysokken die je uitkiest hangen af van je eigen smaak. Zo kun je sokken uitkiezen die echt bij jou passen. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen. Neem bijvoorbeeld de Brabo Leopard I Love Hockey sokken. Een leuk paar oranje sokken waarmee je opvalt en jezelf laat stralen op het veld.
 4. Broek
  Een broek is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Zo is het bij hockey dat de dames een skort dragen. Neem bijvoorbeeld de Adidas T16 Skort voor dames. Een simpel design waarmee je eindeloos kan combineren. De heren hebben wel een normaal broekje aan, die kunnen dan bijvoorbeeld de Adias T16 Climacool Short nemen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog een lange broek nemen voor als het wat kouder is.
 5. Shirt
  Ook met een shirt kun je een stukje van je eigen persoonlijkheid laten zien. Zo zijn er veel verschillende soorten shirts. Neem je er eentje met korte, of met lange mouwen? Een erg populair shirt is de Adidas KNHB Replica Shirt Oranje. Deze is er zowel voor de dames als voor de heren.
 6. Hockeystick
  De hockeystick is toch wel het belangrijkste wil je überhaupt kunnen spelen. Je kunt het beste een hockeystick uitkiezen op basis van je positie in het veld en je lengte. Aanvallers nemen bijvoorbeeld vaak een lichte of houten hockeystick en verdedigers een wat zwaardere en van kunststof. Natuurlijk is er ook een middenweg, in dat geval kun je het beste kiezen voor een Adidas V24 Compo. Deze stick is speciaal ontworpen elke veldpositie en perfect voor de beginnende hockeyer.
 7. Bitje
  Hockey kan een gevaarlijke sport zijn en daarom is het dragen van goede bescherming van groot belang. Ballen kunnen erg hoog komen en in sommige situaties zelfs tegen je tanden aan. Daarom is het belangrijk om een goed bitje aan te schaffen, zoals de Reece Mouthguard Dental Impact. Het is een comfortabele en veilige mondbescherming.
 8. Hockeytas
  Om je hele uitrusting op te bergen en te vervoeren heb je natuurlijk ook een goede hockeytas nodig. Zo zijn er allerlei soorten tassen, maar de meest handige is toch wel de Ritual Mission Combo Bag. Deze tas heeft plek voor je hele uitrusting. Zo kun je je schoenen, scheenbeschermers en vieze kleding apart houden in een speciaal vakje. Aan de binnenkant en buitenkant is er een speciaal plekje voor je hockeystick zodat je die niet nog los moet vervoeren. Als laatst heeft de tas nog genoeg plek voor alle andere spullen die je mee wilt nemen en speciale opbergvakken voor bijvoorbeeld je telefoon en sleutels.

 

Ben je benieuwd waar je de complete uitrusting kunt aanschaffen? Neem dan een kijkje op leerentveldvrijetijd.nl! Zij zijn al meer dan 15 jaar specialist in de verkoop van onder andere hockey artikelen. Voor vragen en advies kun je terecht bij het gekwalificeerde personeel. Bestel je online voor 16:00, dan is het de volgende werkdag in huis. Bestellingen boven de €50,- worden gratis verzonden. Stel snel je eigen uitrusting samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *