Voetbalreizen

Voetbalreizen

Het is altijd leuk om een voetbalreis te maken. Het leukste vind ik het om naar Europese clubs te reizen. Een aantal jaar geleden betekende een voetbalreis voor mij nog dat ik op trainingskamp ging in het buitenland, maar sinds mijn carrière beëindigd is, bezoek ik als supporter de stadions.

Als je dan voor de eerste keer aankomt in een dergelijk stadion, kijk je soms je ogen uit. In ieder stadion waar je komt, gaat het er weer anders aan toe.

FK Koba Senec – NK Široki Brijeg

Een van de reizen die mij het meeste is bijgebleven, was een reis naar Oost-Europa.

In augustus 2002 was ik in Slowakije. Ik ging toen naar de wedstrijd FK Koba Senec tegen NK Široki Brijeg. Het is de leukste voetbalreis welke ik gemaakt heb. Bij aankomst heb je niet door dat je een Europacupwedstrijd gaat bezoeken. Een klein stadion midden in de stad Senec, zo’n 25km van Bratislava, lijkt meer op het sportcomplex van een plaatselijke amateurclub. Het is gelegen in een doodlopende straat, midden tussen de woningen, dichtbij een heel mooi meer. De toegangsprijzen waren belachelijk laag. Daar moesten we stiekem wel even om lachen. De verlichting was van een hele slechte kwaliteit.

De wedstrijd was niet echt hoogstaand, maar alles erom heen was geweldig om een keer mee te maken. Het thuispubliek dacht dat ze tot een van de beste clubs van Europa behoorden. Na 2 wedstrijden was het Europese toernooi voor de Slowaken al voorbij, maar het publiek zal het nooit vergeten.

Wat me vooral bij gebleven is, is de amateuristische staat van het complex, en de armoede van het publiek. En ondanks dat hadden ze toch Europees voetbal gehaald. Iedereen was daar zo gelukkig, en ze maakten er een groot feest van.

Aankomende voetbalreizen

Ik zou graag nog een keer een leuke voetbalreis naar Southampton willen maken. Daarnaast staat het Europees Kampioenschap of een Wereldkampioenschap hoog op mijn verlanglijstje. Een aantal weken, het liefst tot en met de finale, verblijven op een oranje camping met alleen maar voetballiefhebbers lijkt me de ultieme voetbalreis. Iedere dag feesten en natuurlijk genieten van interlandwedstrijden van ons eigen nationale team. Als ik ooit nog de kans krijg, zal ik zo’n voetbalreis zeker nog eens gaan maken. Ik weet dat BVR-United zo’n dergelijke reis aanbiedt.

0 gedachten over “Voetbalreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *